FAQ

Despre foliile PVC transparente CRISTAL FLEX®

Folia PVC transparenta este de obicei folosita la inchiderea terasei, inchiderea foisorului, inchiderea balconului, pereti de vant transparenti, pereti despartitori transparenti, geamuri pentru corturi, acoperis sau laterale pentru corturi, perete de protectie transparent in zonele in care se desfasoara activitati de productie(prelucrari mecanice, sudura, etc.), in zootehnie ca pereti despartitori transparenti in fermele de animale, in spatiile cu birouri ca bariera impotriva virusilor, bacteriilor, prafului sau murdariei, geamuri pentru acoperisul textile al autoturismelor decapotabile, in industria nautica la iahturi sau barci, ca geamuri paravant, compartimentari sau inchideri laterale la wiahturi sau barci si in multe, multe altr aplicatii unde aveti nevoie de un material transparent precum cristalul dar flxibil ca o prelata. 

In primul rand transparenta, elasticitatea si flexibilitatea, impermeabilitatea de 100%, apoi durabilitate, isi pastreaza caracteristicile timp indelungat, rezistenta deosebita la efectul razelor UV ale soarelui precum si la intemperii.

Mai putem adauga usurinta in manipulare, depozitare, prelucrare si intretinere.

Unitatea de masura a grosimii este micronul ( simbolul micronului este µm) sau milimetrul (simbolul este mm.)

1 μm  = 0,001 mm sau 1 mm = 1.000 μm

           Exemple de grosimi :

1000 μm = 1,00 mm

  800 μm = 0,80 mm

  650 μm = 0,65 mm

  600 μm = 0,60 mm

  500 μm = 0,50 mm

  400 μm = 0,40 mm

  300 μm = 0,30 mm

  200 μm = 0,20 mm

  s.a.m.d.

Rolele de material pot fi la latimi si lungimi diverse.

Latimi de 1,37 m / 1,40 m / 1,50 m / 1,80 m / 1, 83 m / 2,00 m / 2,20 mm.

Lungimi de 20 m / 30 m / 40 m / 50 m.

Va rugam sa solicitati de fiecare data cand doriti sa achizitionati materialul si disponibilitatea pe dimensiuni.

Contact telefonic la 0729.082.445 sau prin formularul de contact

Da, se vinde si in cantitate mai mica de o rola, la metro, caz in care va fi inclus in pret si costul manipularii, debitarii si ambalarii materialului.

Da, in cazul in care achizitionati mai multe role discountul se acorda in functie de numarul de role achizitionate, iar acest discount se acorda de la minim 3 role achizitionate la o singura comanda.

In acest caz, va rugam sa ne contactati pentru oferta de pret.

Livram prin curier la adresa specificata de dvs.
Da, puteti veni la depozitul nostru de luni pana vineri intre orele 9,00 si 17,00, de preferat cu o programare telefonica in prealabil, pentru a evita aglomeratia.
Da, trimitem mostre prin curier in toata tara. Mostrele au marimea A4 si se trimit gratuit. Daca doriti mostre mai mari, acestea se trimit deasemenea prin curier in toata tara, dar contra cost. 

Despre prelucrarea foliilor PVC transparente CRISTAL FLEX ®

Folia PVC transparenta se poate lipi cu ajutorul curentilor de inalta frecventa, feonului cu aer cald, adezivilor speciali pentru PVC sau banda dubluadeziva
Folia poate fi depozitata in locuri ferite de umezeala in orice conditii de temperature. Cand se doreste prelucrarea aceasta trebuie adusa la temperatura incaperii unde se va efectua operatiunea de prelucrare. Daca a fost afectata de umezeala, folia trebuie desfacuta din rola si lasata sa se usuce. Manipularea trebuie facuta cu atentie, pentru a nu zgaria suprafata foliei. Incretiturile datorate depozitarii, prelucrarii sau reambalarii vor disparea in scurt timp dupa montarea foliei pe pozitie. 

Folia pvc transparenta este uin paterial plastic turnat si laminat la cald. Acest material se bobineaza in role imediat dupa laminare si este supus unei 3forte de tractiune pe lungime. Cand folia este desfacuta din rola tinde sa se contracte la forma initiala.

Din aceasta cauza folia trebuie desfacuta si lasata sa se ,,odihneasca’’ 48 ore cel putin, in caz contra ea se va contracta dupa ce va fi prelucrata si montata, nemaipotrivindu-se cu masuratorile initiale sau poate duce chiar la deteriorarea structurii pe care a fost montata.


Se masoara interior si exterior. Toate grinzile ( streasina / prag ) si stalpii trebuie sa fie in acelasi plan. Materialul se croieste numai dupa ce a fost lasat cel putin 48 ore la ,,odihna’’ pentru asi reveni dimensional.

Deoarece folia PVC transparenta nu are ca baza nici o testaura, nu este foarte stabila dimensional si nici nu are reziatenta foliilor pentru prelate. Din aceasta cauza, in mod traditional se adauga un cadru perimetral, care se lipeste pe folia PVC transparenta, din material de prelata.

Acest material este construit dintr-o tesatura rezistenta din polyester acoperiat pe ambele fete cu PVC. Acest cadru perimetral are de obicei latimea egala cu cea a stalpilor si grinzilor, restul deschiderii fiind acoperit de folia PVC transparenta.

In cazul in care nu doriti acest cadru perimetral, se poate indoi folia formand o dublura perimertala de intarire a materialului. Pe aceasta portiune intarita se pot realiza prinderile sau se pot bate capse pentru prinderea cu bride. 

Ruleta, foarfeca, cutter, ciocan, preducea si capsator (in cazul in care se doreste fixarea cu ajutorul bridelor), foen cu aer cald, rola de tasare.

Da, comercializam toate uneltele necesare realizarii orcarui proiect care include folia PVC transparenta. 


Da, asiguram toate accesoriile necesare realizarii proiectelor dvs. Cum ar fi, capse si bride, profile de culisare si carucioare de culisare, cureluse de prindere/fixare, fermoare, etc. Va rugam sa ne contactati si sa ne prezentati proiectul dvs., iar noi va vom consilia, indruma si sfatuii, punandu-va la dispozitie experienta noastra. 
Folia PVC transparenta are o durata de viata, din experienta noastra, de peste 10 ani.
Garantia pe care noi o acordam de la producator este de 2 ani, in conditiile prelucrarii si asamblarii corecte a foliei.. 

Despre noi

Peste 25 de ani in domeniul importului si distributiei materialelor si materiilor prime pentru confectionarea prelatelor, corturilor de mari dimensiuni, protectie solara, publicitate si multe alte sectoare in care este folosita folia PVC pentru prelate sau transparenta.

Colaborarea in calitate de furnizori cu marea majoritate a producatorilor din domeniu. 

Cea mai mare majoritate a produselor noastre provin din Europa. Pentru toate aceste produse avem si varianta economica, la o calitate cel putin similara, produsa in Asia.

Alegerea o faceti dvs in functie de buget.

Cea mai veche si experimentata echipa din domeniu.

Experienta echipei noastre de peste 24 ani.

Peste 3.000 de produse in portofoliu.

Produse in permanenta in stoc.

Colaborarea in calitate de furnizori cu toate numele importante din domeniu.

Serviciul clienti dedicat pe toata durata procesului de indrumare, vanzare, post vanzare.

Calitatea deosebita a produselor.

Zero retururi, zero reclamatii.